Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
7. 8. 2023

Izšel je samonaslovljen prvenec power/thrash zasedbe The Shredderz. Album, pri katerem so sodelovali Gary Holt (Slayer, Exodus), Brandon Ellis (Black Dahlia Murder), Alex Skolnick (Testament), Derrick Green (Sepultura), George Lynch (Dokken, Lynch Mob), Dan Lilker (Anthrax, Nuclear Assault), Taina Bergamaschi & Jessica DiFalchi (Crypta), Dave Davidson (Revocation) in Jessica Pimentel (Brujeria), lahko naročite tukaj.

24. 11. 2022

Ameriški thrasherji Nuclear Assault so ponovno prenehali z delovanjem. Legendarna thrash metal zasedba iz New Yorka, ki je bila najmočneje aktivna v osemdesetih in devetdesetih prejšnjega stoletja, je izdala šest studijskih, več kompilacijskih in še več live albumov, med drugim tudi Live in Ljubljana, Slovenia. Zasedbo so nazadnje sestavljali John Connelly, Dan Lilker in brata Erik ter Drew Burke.

20. 10. 2020

Kot sedmi band je za Metaljot Raspaljot open air festival, ki bo 2. julija v Laškem, potrjen avstrijski crossover/thrash metal band Insanity Alert. Organizator je ob najavi zapisal:

»Naslednji potrjen band za Metaljot Raspaljot - open air festival 2021 je odličen avstrijski crossover/thrash metal band Insanity Alert! Skupina je nastala leta 2011, kar pomeni, da bodo naslednje leto obeležili 10 let delovanja! V tem času je skupina izdala 3 studijske albume, igrala na največjih svetovnih metal festivalih, kot so Hellfest, Brutal Assault, Summer Breeze, Obscene Extreme in mnogih drugih. V vseh letih obstoja je skupina počasi, a vztrajno gradila na svojem renomeju in naravnost odličnem odrskem nastopu, kar jih brez dvoma uvršča med največje svetovne crossover/thrash metal bande, kot so S.O.D., Suicidal Tendencies, D.R.I., Nuclear Assault in Municipal Waste. RUN TO THE PIT, MOSH FOR YOUR LIFE!«

8. 7. 2020

Ameriška heavy metal zasedba Night Demon je posnela videospot za naslovno skladbo novega 7" singla Vysteria, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri Century Media Records. Single na B-strani prinaša tudi koncertno izvedbo Iron Maiden klasike Wasted Years.

Za vinilno verzijo skladbe je ekskluzivni miks naredil legendarni producent Randy Burns (Megadeth, Possessed, Nuclear Assault, Dark Angel, Kreator, Death), ki se povsem razlikuje od digitalne oziroma verzije v videospotu, pod katero se je podpisal Kurt Ballou, kitarist skupine Converge.

30. 7. 2019

Blind Guardian so objavili napovednik za svoj orkestralni projekt Blind Guardian's Twilight Orchestra z naslovom Legacy Of The Dark Lands, ki bo izšel 8. novembra pri založbi Nuclear Blast.

The Legacy Of The Dark Lands prinaša naslednje skladbe:
1618 Ouverture
The Gathering
War Feeds War
Comets And Prophecies
Dark Cloud’s Rising
The Ritual
In The Underworld
A Secret Society
The Great Ordeal
Bez
In The Red Dwarf's Tower
Into The Battle
Treason
Between The Realms
Point Of No Return
The White Horseman
Nephilim
Trial And Coronation
Harvester Of Souls
Conquest Is Over
This Storm
The Great Assault
Beyond The Wall
A New Beginning

12. 2. 2019

Skupina Tronos, v kateri so moči združili basist Shane Embury (Napalm Death, Brujeria, Lock Up, Venomous Concept), producent Russ Russell (At The Gates, Dimmu Borgir, Napalm Death) in bobnar Dirk Verbeuren (Megadeth, The Project Hate MCMXCIX, Cadaver, ex-Aborted, ex-Soilwork), predstavlja prvi single z naslovom Birth Womb. Gre za skladbo z njihovega debitantskega albuma Celestial Mechanics, ki bo izšel 12. aprila pri založbi Century Media Records. Na albumu sodelujejo tudi nekateri glasbeni gostje, kot so vokalist Denis »Snake« Belanger (Voivod), violinistka Erica Nockalls (The Wonder Stuff), ter basisti Billy Gould (Faith No More), Troy Sanders (Mastodon, Killer Be Killed, Gone Is Gone) in Dan Lilker (Nuclear Assault, ex-Venomous Concept, ex-S.O.D., ex-Exit-13).

Na Celestial Mechanics se nahajajo naslednje skladbe:
Walk Among The Dead Things
Judas Cradle
The Ancient Deceit
The Past Will Wither And Die
A Treaty With Reality
Voyeurs Of Nature’s Tragedies
Birth Womb
Premonition
Beyond The Stream Of Conciousness
Johnny Blade (priredba Black Sabbath)

30. 11. 2017

David Ellefson, basist skupine Megadeth, je ponovno obudil legendarno založbo Combat Records, ki bo prihodnje leto začela delovati v sklopu njegove EMP Label Group. Založba je med drugim leta 1985 izdala tudi debitantski album Megadeth Killing Is My Business… And Business Is Good! in bila v zgodnjih letih dom zasedbam, kot so Helstar, Circle Jerks, Exodus, Nuclear Assault ter številnim drugim pomembnim metal in punk izvaljalcem.

Žal Ellefsonu ni uspelo pridobiti pravic za dosedanji katalog založbe, ki jih ima v lasti Sony Music, tako da se bodo pri Combat Records posvetili izključno novim izdajam že uveljavljenih imen, pa tudi nekaterih novejših. Zaenkrat imajo v planu izid novega studijskega albuma Raven, kolekcijo skladb z b-strani singlov skupine Helstar, kot tudi nova studijska izdelka Dead By Wednesday in Wrath.

15. 12. 2016

Tukaj si lahko ogledate trailer za prihajajoči studijski izdelek legendarne ameriške zasedbe Sanctuary z naslovom Inception, ki bo izšel 24. februarja pri založbi Century Media Records. V bistvu ne gre za pravi album z novim materialom, ampak je to kolekcija še nikoli prej slišanih demo posnetkov iz konca 80-ih, ki jih je za to priložnost obnovil, remiksal in remasteriziral Chris »Zeuss« Harris (Rob Zombie, Queensrÿche, Hatebreed, All That Remains, Shadows Fall, Crowbar, Municipal Waste, Six Feet Under). Za naslovnico pa je poskrbel priznani ameriški umetnik Ed Repka (Megadeth, Death, Nuclear Assault, Municipal Waste, Suicidal Angels).

4. 12. 2015

Preko Revolvermag.com lahko premierno prisluhnete skladbi Rise s prihajajočega albuma grindcore punkerjev Venomous Concept z naslovom Kick Me Silly - VCIII, ki bo izšel 8. januarja pri založbi Season Of Mist.

Projekt sestavljajo Kevin Sharp (Lock Up, Primate, ex-Brutal Truth) na vokalu, Dan Lilker (Nuclear Assault, Blurring, ex-Brutal Truth) na basu, Shane Embury (Napalm Death, Brujeria, Lock Up) na kitari, Danny Herrera (Napalm Death) na bobnih in John Cooke (Corrupt Moral Altar, Out For Blood, Vicious Bastard) na drugi kitari.

10. 7. 2015
Dirty Skunks spročajo: »V nedeljo, 12. 7., bomo v Gala Hali gostili zadnjo turnejo legendarnih crossover thrasherjev Nuclear Assault, na čelu z Danom Lilkerjem (ex Anthrax, ex S.O.D., ex Brutal Truth, ...). Poleg njih bodo metalizirali še domači Eruption in Panikk. Vstopnice lahko kupite prek On Parole, v Gala Hali (ko ta obratuje) ter v trgovinah Madness na Trubarjevi in Master of Metal na Kotnikovi v Ljubljani. Predprodajna cena vstopnice je 22 €, na dan koncerta pa 25 €.« /P.G./


Razpored:
20:00 blagajna
20:15 vrata
20:40 Panikk
21:40 Eruption
22:45 Nuclear Assault

3. 6. 2015
Ameriške thrash legende Nuclear Assault so objavile lyric video za komad Analog Man in a Digital World. Ta se nahaja na njihovem v ponedeljek izdanem EP-ju Pounder, skupino pa lahko v živo ujamete že čez dober mesec v ljubljanski Gala Hali. /J.G./

Avtor: Gorjanec
27. 5. 2015
Ljubljanski thrasherji Panikk sporočajo, da bodo v mesecu juniju izdali mini EP z naslovom Pass the Time. To bo tudi prvi izdelek, na katerem boste slišali novega člana Črta na bobnih. EP bo vseboval dve novi skladbi in skladbo Messiah of Decay (Unbearable Condtitions), ki je bila posneta v živo v Velenju. Glasba bo še naprej adrenalinska in kalček death/grind-ersko obarvana. Za produkcijo, miks in mastering je poskrbel Mr. Čuk (Eruption), za celoten dizajn in naslovnico pa bobnar Črt. EP bo v digitalni obliki na voljo preko založbe Xtreem Music, možno pa ga bo dobiti tudi v fizični obliki pri bandu. Band trenutno dela na novem materialu za drugi album, ki bo izšel konec leta.
Tracklista:
1. Under Pretence
2. Rotten Cells
3. Messiah of Decay (live)
Panikk lahko v živo ujamete 12. 7. v Gala Hali kot predskupino legendarnim Nuclear Assault v spremstvu bratov Eruption, 24. 7. pa bodo nastopali na festivalu MetalDays na glavnem odru (karte na voljo pri bandu). /D.K./

28. 4. 2015
Največji srbski festival Exit bo letos na odru Explosive gostil ena izmed največjih imen metala in hard rocka. Glavnim headlinerjem Motörhead so se pridružili še Fear Factory, Napalm Death, Terror ter Nuclear Assault. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
23. 3. 2015
Thrash metal veterani Nuclear Assault bodo 1. junija izdali EP, ki so ga naslovili Pounder. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
27. 12. 2012
V skupini United Forces so se združili vokalist Billy Milano (M.O.D., S.O.D., ...), basist Dan Lilker (Brutal Truth, Nuclear Assault, S.O.D, ex Anthrax, ...), bobnar Nick Barker (Lock Up, Ancient, ex Cradle of Filth, ex Dimmu Borgir, ...) in kitarist Anton Reisenegger (Criminal, Pentagram Chile, Lock Up, ...). /P.G./

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb